Informatie Stolp en Dolmans
Informatie Stolp en Dolmans
Huisartsenpraktijk Stolp en Dolmans is één van de vier praktijken in het Huisartsenpunt Bennekom, gevestigd in het medisch centrum Zorgpunt Bennekom.
We werken met veel plezier in een hecht en enthousiast team met huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistentes en balie-assistentes. Laagdrempelige, goede en persoonlijke zorg vinden we belangrijk. Preventie is een belangrijk speerpunt in onze praktijk. Naast reguliere huisartsenzorg hebben we daarom aparte spreekuren voor o.a. diabetes, hypertensie, boezemfibrilleren en osteoporose. Onze praktijkondersteuners ouderenzorg leveren zorg aan huis voor ouderen en hun mantelzorgers. Hierbij werken we als huisartsenteam nauw samen met de andere eerstelijns hulpverleners in Bennekom en omgeving.
Aan Huisartsenpunt Bennekom is sinds 2015 de NHG-praktijkaccreditering toegekend. Dit is een kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Huisartsen Genootschap dat laat zien dat de praktijk actief werkt aan het verbeteren van haar kwaliteit.
Praktische informatie
Op dit moment is de praktijk gesloten voor inschrijvingen.
Bij verhuizing naar een adres buiten ons postcode gebied (waaronder 6721 en 6705) of bij een uitdrukkelijke wens voor uitschrijving willen wij u verzoeken om een nieuwe huisarts te zoeken. Via de website van de Huisartsen Gelderse Vallei kunt u zoeken naar praktijken in uw nieuwe postcode gebied die patiënten aan nemen Huisartsenpraktijken – Huisartsen Gelderse Vallei. Graag ontvangen wij ook uw bevestiging dat we daadwerkelijk uw medische dossier kunnen doorsturen naar de nieuwe praktijk.
Zie hiervoor de module op de homepagina.
De praktijkondersteuner Somatiek begeleidt patiënten met chronische aandoeningen zoals:
- Diabetes mellitus
- Hoge bloeddruk
- Hoge cholesterol
- Astma/COPD
De Praktijkondersteuner GGZ begeleidt patiënten met psychische klachten. U kunt denken aan depressie, angststoornissen, relatieproblemen, burn-out. Indien het nodig is verwijst de praktijkondersteuner naar een psycholoog of psychotherapeut.
De assistentes staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. U kunt (alleen op afspraak) ook bij hen terecht voor de volgende medische handelingen:
- Urineonderzoek (bijvoorbeeld indien u twijfelt of u een blaasontsteking heeft)
- Injecties (vitamine B12, prikpil)
- Bloeddrukmeting
- Wondverzorging
- Hechtingen verwijderen
- Oren uitspuiten
- Stikstofbehandeling (wratten aanstippen)
- Wegen en meten
- ECG (hartfilmpje)
- CRP-meting (infectie-test)
- MMSE (dementie/cognitieve screening)
- Uitstrijkjes maken (alleen voor bevolkingsonderzoek)
- Enkel-arm index (doppler vaatonderzoek)
- Screening in het kader van hart en vaatziekten
Van 21 t/m 25 april zijn uw eigen huisartsen en doktersassistentes afwezig. Voor dringende zaken wordt gedurende deze week waargenomen door de 5 andere huisartsenpraktijken in Bennekom. Deze waarneming hebben we onderling verdeeld op basis van achternaam. Op ons bandje wordt u via de spoedtoets op de juiste manier doorgeschakeld, volgens volgend schema:
A t/m F: praktijk van Etten
G t/m K: praktijk Hu
L t/m R: praktijk de Kort/Custers
S t/m Z: praktijk de Verdieping
Zoals op alle feestdagen neemt u op 1e en 2e Kerstdag voor dringende zaken contact op met de Huisartsenpost.
Spreekuren
Spreekuur afspraken worden gepland van 8.00-10.30, 11.30-12:30, en 14.30-16.00u.
U kunt online een afspraak maken via de website of telefonisch via de assistente. We verzoeken u voor afspraken zoveel mogelijk te bellen tussen 8.00u en 10.30u. Op andere tijdstippen heeft de assistente ook andere werkzaamheden. Twijfelt u of een afspraak nodig is? De assistente zal u enkele vragen stellen over de redenen van uw afspraak waardoor ze kan bepalen hoe urgent de afspraak moet zijn. Het kan zijn dat er ook om een aanvullende foto wordt gevraagd of dat beeldbellen wordt ingezet zodat de assistente live kan meekijken met een video verbinding.
Een afspraak maken kan dus ook online. U logt in een beveiligde omgeving van Pharmeon, waar u zowel met email-wachtwoord als met DigiD kunt inloggen. U kunt op bepaalde tijdstippen direct in de agenda afspraken inplannen.
In principe duurt een consult 15 minuten en is deze bedoeld voor één onderwerp. Indien u meer tijd denkt nodig te hebben kunt u dat aangeven bij de assistente. De assistente en de huisarts hebben een medisch beroepsgeheim.
Digitaal consult (e-consult) kan worden ingezet voor korte en niet spoedeisende vragen. Eventueel kunt u bij het e-consult ook een bijlage toevoegen. In principe kunt u binnen 3 werkdagen een reactie ontvangen. Digitale berichten zijn te adresseren aan de assistent, praktijkondersteuner somatiek en huisarts.
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Een visite of huisbezoek wordt afgelegd als er om medische redenen geen consult op het spreekuur mogelijk is. Visites worden vaak tussen 12.30 en 14.30u gemaakt. Bel voor een afspraak graag voor 10.00u. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een visite noodzakelijk is.
Voor een levensbedreigende situatie wordt u verzocht direct met 112 te bellen.
Voor dringende problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag kunt u altijd bellen. Voor spoed kiest u optie 1 na bellen met het algemene praktijknummer 0318-49332.
Indien mogelijk is het beter uw komst naar de praktijk telefonisch aan te kondigen, zodat we rekening kunnen houden met uw komst. Gelieve nooit online of via berichten van het portaal spoedeisende zaken melden, het kan zijn dat hierdoor vertraging op treedt.
Buiten kantoortijden, dus na 17.00 uur en voor 08.00 uur, en ook op weekend- en feestdagen belt u voor dringende zaken: de Huisartsenspoedpost Gelderse Vallei te Ede. Tel. 0318-200 800